Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Förslaget om fastighetsskatt omarbetas
  • Privatekonomi, Skatter 26.06.2007

    Det hårt kritiserade förslaget om hur avskaffad fastighetsskatt ska finansieras omarbetas just nu. Det gäller hur reavinstskatten ska höjas. Det ska bli dyrare att skjuta upp husvinster – så att reavinstskatten inte behöver höjas så mycket, skriver DN i en artikel. Ett förslag ska komma i höst.

    I dag kan en familj som säljer sin villa eller lägenhet vänta med att skatta för vinsten om den köper en dyrare bostad. Det är en möjlighet som nyttjats flitigt. De uppskjutna skatterna uppgår nu till 150 miljarder kronor.

    För att minska skuldberget vill finansdepartementet att svenskarna betalar ränta på sina skulder. Dessutom vill de sätta ett tak på hur stor skulden får vara. Och alla som ärver sin bostad måste betala vinstskatten direkt, skriver DN.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:59

  • En Kommentar

    • Gunnel skriver:

      Om uppskjuten reavinst på bostadsrätt kommer att beskattas med 2% betyder det att man kanske inte kan bo kvar i sin lägenhet.Exempel: Man köper en lägenhet som blir billigare än den man redan äger eftersom priset just då gick upp snabbt. Den nya lägeheten är visserligen billigare ,men månadsavgiften är betydligt högre. Vinsten används i huvudsak till flyttkostnader, inredning och ökade månadskostnader. Vilken chock om man dessutom skall betala straffränta. Som pensionär har man knappt råd att bo kvar. Hade man vetat detta innan man köpte ny och mer ändamålsenlig lägenhet hade man ju inte flyttat utan bott kvar i sin (nu ännu högre värderade) lägenhet med billigare månadsavgift och ingen skatt.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.