Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Varudeklaration på pellets behövs
 • Pellets borde varudeklareras för att underlätta konsumenternas inköp. Det anser Energimyndigheten som testat kvaliteten på pellets från 14 olika tillverkare. De flesta håller hög kvalitet och uppfyller gällande krav med god marginal. Men allt för stora variationer i kvaliteten kan medföra besvär och driftstörningar vid varje ny leverans.

  Flera egenskaper som kan påverka driften har testats, exempelvis volymvikt, vid vilken temperatur askan smälter och askhalten.

  Det skiljer så mycket som hundra kilo i volymvikt mellan den lättaste och den tyngsta sorten i testet. Så stora variationer i volymvikt orsakar problem med intrimningen av pannan. Vid för låg asksmälttemperatur ökar risken för att askan smälter i brännaren, vilket kan leda till driftstörningar. Hög askhalt innebär att man måste aska ur brännaren oftare.

  Mer om testet och tips om pellets kan du hitta via länken ovan.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:17

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.