Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nya Nigeriabrev – med vanlig post
  • Skojare & bedragare 17.01.2009

    Nu varnar polisen för att fler så kallade Nigeriabrev skickas med vanlig post. Breven ser officiella och välskrivna ut, och skickas ofta till äldre, tror polisen, enligt DN.

    – Vi trodde att de här pappersbreven hade försvunnit helt. De var väldigt vanliga för 15-20 år sedan, och nu kan de vara på väg tillbaka – kanske för att det inte fungerar med e-postbreven, säger Varg Gyllander, pressekreterare på Rikskriminalpolisen till DN.se.

    Åtminstone ett fall av Nigeriabrev i pappersform har nyligen anmälts till polisen. Nigeriabreven lovar adressaten en stor summa pengar om han eller hon hjälper till med en transaktion. Brevskrivaren ber om bankkontonummer och återger ofta en detaljerad historia om varför pengarna måste föras ut ur dennes hemland. Sedan uppmanas mottagaren att betala ”vissa” avgifter innan han eller hon kan få del av pengarna, skriver tidningen.

    Jag funderar på om det verkligen kan fungera. Är inte den här typen av bedrägerier alltför välbekanta numera?

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 13:51

  • En Kommentar

    • Bosse skriver:

      Nigeriabrev har anlänt till min privata fax. Någonstans får avsändaren faxnummer ifrån vilket antyder en medhjälpare i Sverige.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.