Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ring billigare inom EU på semestern
 • EU, Telekom 29.06.2007

  Mobil på strandenOm du planerar att använda mobilen när du semestrar i ett annat EU-land är det snart billigare. Men ska du göra det i sommar kan det kräva att du är aktiv innan du reser, berättar DN i en lite förvirrande artikel. Jag har försökt bena ut alla fakta och hoppas att jag fått det hela rätt.

  EU har beslutat om de nya taxor jag berättat om tidigare. Reglerna med pristak träder i kraft den sista juni. Vissa operatörer erbjuder de nya taxorna från första juli trots att de har en frist månaden ut. Från första augusti måste alla operatörer erbjuda de nya taxorna.

  Nu kommer det: För att få de nya taxorna från detta datum de erbjuds måste du kontakta din operatör och begära den nya taxan. Bytet ska vara kostnadsfritt. Det är först den sista augusti som de automatiskt införs för alla kunder.

  En fråga uppstår då. Måste inte den operatör som du använder i utlandet ha infört de nya taxorna? Svaret är – vet ej, det framgår inte av artikeln! Du får vackert ringa till din operatör och fråga.

  Notera att de nya taxorna inte gäller vid mobilsurfning i utlandet. Det är fortfarande svindyrt!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:46

 • 3 Kommentarer

  • Stefan skriver:

   Jag har just varit i Teliabutiken på Kungsgatan i Stockholm för att aktivera denna ”eurorate”. Tjejen visste ingenting så hon ringde något nummer där de inte heller visste någonting så hon gick iväg för att fråga någon annan bakom kulisserna i butiken. Sent omsider kommer hon tillbaka fortfarande lika ovetande. Stackars tjej, hon gjorde så gott hon kunde.
   Alltså – jag var in på TELIABUTIKEN idag (fredag 29 juni 2007) och de hade INGEN ANING!
   Det skall alltså börja gälla på måndag!!!
   Inte så konstigt om DN:s artikel inte var helt tydlig…
   /Stefan

  • Carl skriver:

   Stefan: Vad jag förstår (reservation återigen) så har operatörerna respit tills i slutet av juli för att införa tjänsten. Min text var uppenbarligen inte heller helt tydlig. Skäms på mig!
   Carl

  • […] använder mobilen eller har mobilt bredband till datorn. EU har visserligen regler som lägger ett tak för priset på vanliga samtal. EU har också föreslagit att reglerna ska utvidgas att gälla även […]

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.