Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kraftiga hyreshöjningar att vänta?
 • Kraftigt höjda hyror är att vänta för miljontals hyresgäster. I en pågående statlig utredning som DN tagit del av förespråkas införandet av marknadshyror. Dessutom vill bostadsminister Mats Odell (kd) låta bostadsrättsägare ta ut högre hyror när de hyr ut i andra hand, skriver tidningen.

  Utredningen förslag kan innebära genomsnittliga hyreshöjningar på 35 procent, enligt ledningen för privatvärdarnas organisation Fastighetsägarna. Dessutom införs marknadshyror fullt ut. Det kan innebära ännu större hyreshöjningar i attraktiva områden.

  Allmännyttan avskaffas som idé. De kommunala bolagen ska enligt utredningen drivas fullt affärsmässigt, ge högsta möjliga avkastning.

  Bostadsrättsägarna ska dessutom kunna ta ut andrahandshyror som täcker deras kapitalkostnader, något som inte är tillåtet i dag.

  Mats Odell är vän av marknadshyror trots att krisdemokraterna, och Folkpartiet, inför valet lovat att inte medverka till chockhöjda hyror. Vi får se hur det går med det vallöftet, jag fruktar det värsta.

  Var det inte Alliansen som lovade att vanligt folk skulle få mer i plånboken? Det här förslaget drabbar knappast de välbeställda, de hyr inte sina bostäder. Men går förslaget igenom kan ju bostäder bli ett attraktivt investeringsobjekt framöver.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.