Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Prognos – Pensionerna sänks 4 procent nästa år
  • Pensionerna minskar nästa år med nästan 4 procent. Den prognosen gör Försäkringskassan i en rapport till regeringen, ser jag i Riksdag & Departement.

    Med utgångspunkt från bland annat Konjunkturinstitutets senaste siffror har Försäkringskassan för första gången gjort en prognos för balansen mellan tillgångar och skulder i pensionssystemet. Resultatet av beräkningarna är att pensionerna nästa år kommer att minska med 3,7 procent.

    För den som har en pension på 12 000 kronor i månaden innebär det en minskning med cirka 450 kronor i månaden, före skatt, skriver tidningen.

    I debatten kring jobbskatteavdraget, som pensionärer inte får göra, har regeringen hänvisat till att pensionerna höjs i år. Det är naturligtvis regeringens förtjänst, säger de. Tror någon att regeringen kommer att argumentera på ett liknande sätt om pensionerna sänks?

    Andra bloggar om:

    Skrivet av av Carl @ 9:44

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.