Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svårt att förhandla ned boräntan
 • I dag är det vanligt att personer med bolån vill förhandla med sin bank för att få ned räntan. Men det har blivit svårare att spela ut bankerna mot varandra eftersom storbankerna i regel kräver att kunder lägger alla sina privata affärer hos samma bank, hör jag på Ekot.

  Anna-Lena Wretman, bolånechef vid Swedbank säger att banken tackar nej till kunder som bara vill ha sitt bolån i banken.

  – Om kunden inte har några andra affärer hos oss så ber vi nog kunden gå till sin bank, säger Anna-Lena Wretman.

  Räntesänkningar den senaste tiden har inneburit att bankerna nu får in fler ansökningar om nya bolån. Och kunderna är i dag bättre informerade än tidigare om räntorna hos andra banker. Informationen finns i dag lättillgänglig på internet. Kunderna gör med andra ord det som experter i åratal predikat, försöker spela ut bankerna mot varandra och hotar med att flytta lånen.

  – Vi vill gärna att kunden har hela sin vardagsekonomi hos oss, att kundens inkomst kommer in hos oss och att kunden använder oss vid sina betalningar om vi ska låna ut pengar. Vi tycker att det är ett stort åtagande och vi vill hitta en bra lösning för hela kunden och då är det inte bara lånet utan också hur man sköter sin övriga ekonomi, säger Anna-Lena Wretman till Ekot.

  Övriga banker ger liknande svar. Det gäller alltså att erbjuda bankerna att flytta alla sina affärer, annars finns ingen förhandlingsmån, och listpriset gäller för lånet. Men det finn faktiskt bolåneinstitut som inte är knutna till en bank, till exempel SBAB.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:29

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.