Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ståltermosar testade
  • Fritid, Test & analys 10.02.2009

    Dyrast var bäst – men en billig termos kan hålla drycken lika varm som en dyrare. Det visar ett test av sju olika ståltermosar som GP Konsument gjort.

    Testet var enkelt; termosarna fylldes helt med kokande vatten, ställdes utomhus i 2 minusgrader och innehållets temperatur mättes vid olika tidpunkter. En bra termos ska hålla värmen länge.

    Bäst på att hålla drycken varm längst var testets dyraste termos, klassikern från Thermos för 279 kronor. Thermos lovar i den medföljande broschyren att dryck hålls varm i åtta timmar vilket stämmer. Efter tolv timmar höll vattnet fortfarande 73 grader, vilket är klart godkänt.

    Nästan lika bra på att hålla värmen var den betydligt billigare termosen Easy line, inköpt på Ica för 109 kronor. Efter tolv timmar var vattnet 68 grader varmt.

    Betydligt sämre gick det för termosen från Biltema. Efter tolv timmar var vattnet i den termosen knappt ljummet, 48 grader. Det är 25 grader kallare än vattnet i testvinnaren, skriver GP.

    Jag har själv en mycket bra ståltermos, som har gjort god tjänst. När jag kollade visade sig även den vara av märket Thermos. Jag kommer inte ihåg vad jag betalade för den, det är 20 år sedan. Men jag kommer ihåg att jag letade efter en termos utan öra på koppen, den skulle inte heller ha handtag. Såna detaljer trasslar in sig i packningen!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:08

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.