Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » D-vitaminberikning av mjölk blir obligatorisk
  • MjolkglasLivsmedelsverket inför obligatorisk D-vitaminberikning av mjölk med högst 1,5 procents fetthalt. Detta innebär att ekologisk mjölk även i fortsättningen kan berikas, enligt ett pressmeddelande från Livsmedelsverket.

    För närvarande D-vitaminberikas i stort sett all mjölk med högst 1,5 procents fetthalt, även ekologisk. I december 2007 kommer en ändring av en EG-förordning om ekologisk produktion. Enligt denna får ekologiska produkter bara berikas om det finns ett obligatoriskt krav på att berikning ska ske. För att Sverige ska kunna behålla möjligheten att berika ekologisk mjölk, måste det därför finnas ett krav på detta i svensk lagstiftning.

    I dag får de flesta barn i sig för lite D-vitamin, enligt kostundersökningar. Samtidigt går många skolor över från konventionell mjölk till ekologisk. Därför är det viktigt att även denna mjölk berikas med D-vitamin, annars är det risk att barns intag av D-vitamin blir ännu lägre än i dag.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 4:05

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.