Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kortnummer på villovägar
  • Vid ett värdetransportrån i Stockholm i slutet av maj stals förutom pengar även band innehållande kontokortsnummer. Handelsbanken uppmanar nu berörda kunder att spärra sina kort, enligt en TT-artikel i nättidningen Dagens PS. Banden kom från ett företag som sysslar med att samla in kortuppgifter åt stora internetsajter.

    De känsliga uppgifterna är krypterade men för att ligga steget före rånarna valde Mastercard och Visa för en vecka sedan att kontakta bankerna med berörda kunder.

    Både Handelsbanken och SEB har kunder som berörs av stölden men man är mycket förtegen om hur många konton det rör sig om. Båda bankerna har de aktuella kontona under särskild uppsikt och inga kunder har ännu berörts. Handelsbanken har dock valt att brevledes uppmana ett antal kunder att spärra sina kort.

    Rånarna har troligtvis kommit över de känsliga uppgifterna av misstag och eftersom numren är krypterade är det nästan omöjligt att knäcka dem, säger SEB till TT.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:27

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.