Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Medel mot baksmälla skojeri, anser läkare
 • Den så kallade bakfyllemedicinen Revigör är ett samvetslöst lurendrejeri som kan vara till stor skada för folkhälsan. Man profiterar på människors längtan efter enkla lösningar, skriver tre läkare från Sahlgrenska i en lång debattartikel i GP.

  Revigör innehåller rätt alldagliga ingredienser som vitaminer, socker, salt och koffein. Liknande innehåll hade man kunnat få betydligt billigare genom att skölja ned ett vitamin/mineralpiller med en burk energidryck. Men det finns ingen anledning att tro att just denna blandning skulle vara bättre mot bakfylla än till exempel kaffe. Bevisen för att Revigör fungerar är nämligen lika med noll, skriver läkarna.

  Medlet säljs som kosttillskott.

  Uppdatering: Även SvD har en artikel om debattartikeln om Revigör.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:49

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.