Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av ångstrykjärn
 • Att ett strykjärn bör ha ångfunktion är det ingen tvekan om, men är det värt att satsa på en ångstation som tar plats och kostar mycket? GP har testat åtta modeller.

  GP har i samarbete med Smartson användartestat åtta ångstrykjärn varav två ångstationer med varierande format och funktionalitet. Bäst i test blev Tefal Aquaspeed Ultracord med goda strykresultat och bra pris.

  Testet visar att det är stor skillnad i resultat mellan den billigaste och dyraste produkten. De dyrare ångstationerna presterar alltså mycket bra, men i många fall fungerar det nästan lika väl med ett vanligt ångstrykjärn. Effektfull strykning och god användarvänlighet placerar Tefals modeller i topp.

  Sett till resultatet slår ångstationerna vanliga ångstrykjärn med hästlängder. Plaggen blir snabbt släta och skrynkelfria tack vare jämnt och kraftfullt ångflöde. Ångstationerna har dock en tendens att tappa ångtrycket och man måste ibland vänta en liten stund för att stryka färdigt ett större plagg, skriver GP.

  Tidningen har en tabell som sammanfattar resultaten.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:49

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.