Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » L‘Oréal – inte för alla
  • Det franska kosmetikföretaget L‘Oréal och dotterbolaget Garnier har dömts för rasdiskriminering när man försökte undvika icke-vita för att göra reklam för en ny schamposort. L‘Oréal och en rekryteringsagentur får nu vardera betala 30 000 euro i böter, berättar SvD.

    Det var för några år sedan när L‘Oréal lanserade ett nytt schampomärke, Fructis Line, som man annonserade att man sökte efter kvinnor för att dela ut provexemplar av shampot och diskutera hårvård med kunderna.

    I annonsen sades att man letade efter kvinnor i åldern 18-22 år och storlek 38-42. Det sades dessutom att de borde vara ”BBR”. BBR är i Frankrike förkortningen för Bleu-Blanc-Rouge (Blå-vit-röd), den franska Trikolorens färger.

    Men BBR är också en välkänd kod bland arbetsgivare när man avser vita fransmän. Det var den delen i annonsen som den anti-rasistiska organisationen SOS-Racisme tog fasta på när man anmälde företagen för diskriminering, skriver tidningen.

    Dags att rösta med fötterna!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:43

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.