Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Privat sjukvård plockar russinen ur kakan
 • För mig, som har vänner i ledande ställning i såväl öppen som privat vård, är det här ingen nyhet. Potentiellt vårdkrävande patienter nekas privat vård, enligt en artikel i SvD

  Anledningen är enkel. De privata vårdföretagen får betalt per åtgärd, till exempel en höftledsoperation. Då är inte potentiellt vårdkrävande grupper, exempelvis överviktiga, intressanta. De återremitteras till den offentliga sjukvården, som inte kan neka någon. Det borde inte förvåna, inte ens en politiker med någon form av tankeverksamhet.

  – Jag blir jätteupprörd men nu har vi bevis för det som vi misstänkt så länge, att man fuskar och utestänger patienter som är tidskrävande, säger Pia Lidwall (kd), ansvarig för äldresjukvården i Stockholms läns landsting, till Svenska Dagbladet.

  Kd brukar argumentera för en privatisering av vården. De borde åka på studiebesök till USA, där större delen av vården är privatiserad. Där ses de höga sjukvårdskostnaderna som ett stort problem.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:11

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.