Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Moderat kulturpolitik – avgift på biblioteket
 • Allmänt, Politik 09.03.2007

  Moderaterna har presenterat ett nytt kulturpolitiskt program. Partiet, som kallar sig ”de nya moderaterna” för en gammal unken moderat kulturpolitik. Var och en ska betala för det som han eller hon konsumerar. Har du inte råd får du avstå. Den tanken genomsyrar det nya programmet från ”det nya arbetarpartiet”.

  I och för sig finns här både vin och vatten. Själv tycker jag att den gamla tv-licensen, numera tv-avgift, hör till en förgången tid. När den infördes var det inte alla hushåll som valde att ha tv. Moderaterna tycker, liksom jag, att public service bör betalas över statsbudgeten. Då kanske inte tokliberala ministrar, som Tobias Billström, själva kunna avgöra vad de skulle betala

  Men sedan kommer något som upprör mig djupt. ”De nya moderaterna” vill överlåta till kommunerna att besluta om avgifter på boklån. Det luktar bunkergäng.Har verklige Cecilia Stegö Chillò, den tokliberala påtryckargruppen Timbros främsta röst i regeringen, lämnat sin post? Den nuvarande kulturministern, som representerar ”det nya arbetarpartiet”, är förvånansvärt tyst. Vad säger övriga alliansen?

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:13

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.