Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svenska matpriser nästan högst i EU
 • EU, Mat & dryck, Priser 16.07.2007

  De svenska matpriserna har sjunkit något under senare år. Men de är fortfarande i toppligan i EU, bara Danmark, Irland och Finland är dyrare. Mellan Irland, Finland och Sverige är skillnaden liiten. Det visar en undersökning som EU:s statistikbyrå gjort, som DN refererar. De har jämfört priserna på mat, alkohol och tobak.

  Sverige placerar sig i topp i alla kategorier. Den enda mat som är någorlunda billig i vårt land är mjölkprodukter, ost och ägg. De priserna är bara något högre än genomsnittet i EU.

  Den dyraste matkassen finns i Danmark. Den kostar två och en halv gång så mycket som den i Bulgarien, där matpriserna är billigast, skriiver DN.

  Dyrast sprit, öl och vin har Irland, tätt följt av Finland, Storbritannien och Sverige. Billigast var återigen Bulgarien.

  Grannen Norge utklassar alla EU-länder. En norsk köttbit kostar dubbelt så mycket som en lettisk. Och det är nästan dubbelt så dyrt att röka i Norge som i Sverige.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:35

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.