Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Omelettsmet – Årets mest korkade produkt?
 • Via Snabba konsumenthyheter, organ för konsumentorganisationen Sveriges konsumenter i samverkan, hittade jag den. Jag är redan beredd att utnämna den till årets mest korkade produkt – omelettsmet på kartong.

  SKN har läst innehållsdeklarationen. Ingredienser: C:a 10 st ägg (85%), mjölk, modifierad majsstärkelse, salt, konserveringsmedel: kaliumsorbat E202, emuleringsmedel: E471, E475, surhetsreglerande medel: citronsyra, arom, vitpepparextrakt, förtjockningsmedel: E415.

  Trots att det är Kronägg som står för produkten visar det sig att det inte ens är svenska ägg i förpackningen. Äggen kommer från den europeiska ”spotmarknaden”.

  Omelett tillhör nog det enklaste du kan göra, det var det första recept jag lärde mig utantill. Beräkna fyra ägg per person. Till varje ägg tillsätter du tre matskedar mjölk, plus lite salt och peppar. Ska du lyxa till det byter du en av matskedarna mjölk mot grädde. Smält lite smör i en stekpanna. Vispa smeten och häll ner i stekpannan. När det hela stelnat är det klart!

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 6:30

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.