Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bluffmärkning av restauranger
 • Ett företag som kallar sig Svenska livsmedelslokalers riksorganisation, SLLRO, har den senaste tiden ringt runt till kaféer och restauranger runt om i Göteborg. De har erbjudit en märkning som visar att lokalerna är godkända. Det berättar GP i en artikel.

  Märkningen är en ren bluff. Företaget säger sig vid samtalen ha genomfört stickprovskontroller.

  – Jag tyckte att det var lite konstigt att de sa att de gjort stickprov eftersom ingen i personalen vet om att någon har varit här och kontrollerat, säger restaurangchef Mikael Johansson på Pizzeria Plaka, till GP. Andra restauranger har liknande erfarenheter.

  Företaget erbjuder ett paket med dekaler och diplom för 1.900 kronor. Dekalerna har en smiley-symbol som antagligen är tänkt att påminna om den symbol som var tänkt för hygienmärkning av restauranger, men i officiell regi. Det förslaget stoppades dock av Jordbruksministern i slutet av förra året.

  Miljöförvaltningen vill nu varna för denna kvalitetsmärkning som de inte anser är seriös och som inte har med lagligt godkännande att göra. Endast miljöförvaltningen kan nämligen göra kontroller av livsmedelslokaler i Göteborg, skriver GP.

  Att bluff-företagets symbol påminner om Ny Demokratis verkar snarast som en tanke.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:25

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.