Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ekologiska tomater nyttigare enligt studie
 • TomatEkologiskt odlat frukt och grönt smakar inte bättre än konventionellt odlat. Det finns bara en studie som visar att smaken på tomater kan vinna på ekologisk odling. De är inte heller generellt nyttigare, enligt åtskilliga vetenskapliga studier. Det har jag berättat om i en radiokrönika.

  Nu kommer dock en studie som gör att jag får modifiera min uppfattning något, den gäller också tomater. Ekologiskt odlade tomater innehåller en högre halt av antioxidanter, i det här fallet flavonoider, enligt en amerikansk studie som publicerats i Journal of agricultural and food chemistry. Studien refereras i åtskilliga media, bland annat i DN och GP.

  Antioxidanterna tros skydda mot cancer och motverka hjärt-kärlsjukdomar. Men konventionellt odlade tomater är nog bättre än inga tomater alls.
  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 21:01

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.