Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler får eksem av schampo, balsam och tvål
 • Allergi mot linalool – det vanligaste parfymämnet i schampo, balsam och tvål – är vanligare än vad man tidigare trott, visar en ny avhandling som Sydsvenskan berättar om.

  3000 personer med kontaktallergi deltog i undersökningen. Cirka 5-7 procent av dem var allergiska mot doftämnet, skriver Sahlgrenska akademin i ett pressmeddelande.

  Hudläkaren Johanna Bråred Christensson, som skrivit avhandlingen vid Sahlgrenska akademin, säger att det kan röra sig om två procent av hela befolkningen som reagerar på litanool. Det kan tyckas vara en liten siffra men är ett allvarligt problem enligt hennes mening.

  – Ämnet finns i nästan alla parfyminnehållande hygienprodukter, diskmedel och hemrengöringsprodukter som man kan köpa i närmaste mataffär. Och det kan vara svårt att undvika produkterna för den som är överkänslig, säger hon till tidningen.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:29

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.