Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Reklam för snabba sms-lån stoppas
 • Allmänt, Lån, Privatekonomi 17.08.2007

  Mobillån Sverige AB fälldes i Marknadsdomstolen. Företaget förbjuds att marknadsföra sms-lån som en snabb och bekväm lösning på ekonomiska problem. Nu måste även övriga företag i branschen rätta sig efter domen. Det berättar konsumentverket i ett pressmeddelande.

  Det var förra året som Konsumentombudsmannen, KO, stämde Mobillån Sverige AB i Marknadsdomstolen. KO ansåg att företagets marknadsföring stred mot konsumentkreditlagen eftersom den fokuserade på lånets snabbhet samtidigt som kostnaden för lånet och lånetiden gavs en undanskymd placering.

  Domstolen ger KO rätt. Mobillån Sverige AB får inte längre marknadsföra sms-lån som en snabb och bekväm lösning på ekonomiska problem.

  Statistik från Kronofogden visar att sms-lån är en skuldfälla. Från det att snabblånen dök upp på marknaden våren 2006 och fram till årsskiftet hade 1 407 personer hamnat i Kronofogdens register. Fyra av tio var under 25 år. Fram till och med april i år hade ytterligare drygt 2 600 personer misslyckats att betala tillbaka och riskerar nu betalningsanmärkningar.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:06

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.