Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu röntgas kycklingen
  • Efter de senaste veckornas historier med glasbitar i kyckling har Kronfågel beslutat att installera röntgenutrustning för att undvika fler fall, läser jag i flera tidningar. Nyheten kommer ursprungligen från Ny Teknik.

    På Kronfågels kycklingfabrik i Valla testas nu flera olika röntgendetektorer för att kontrollera produktionen. Redan färdiga förpackningar röntgas för att upptäcka eventuellt glas i den frysta kycklingen, skriver Ny Teknik.

    Det är fråga om klassisk krishantering. För Kronfågel gäller det nu att återskapa ett förtroende för sina produkter, och företaget. Genom att installera utrustning för att kontrollera sina produkter är detta möjligt. Det är en fråga om trovärdighet.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:27

  • 2 Kommentarer

    • AK skriver:

      Om man kan gömma glasbitar i maten, kan man tex medveten sprida sjukdomar via maten? SKRÄMMANDE.

    • Jörgen skriver:

      Allvarligt talat, hur många är det som sett en kyckling med glasbitar vid uppackning. Det är lätt för köttmotståndare att lägga i glasbitar och påstå att det fanns vid köpet vilket skapa osäkerhet som skadar kycklingindustrin. Syna glasupphittarna i sömmarna.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.