Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Miljömärkning av utemöbler misstros
  • Lagom till trädgårdsmöblernas högsäsong presenterar WWF, Världsnaturfonden, en ny europeisk opinionsundersökning, läser jag i GP.

    Det är i den som 56 procent av de tillfrågade svenskarna säger att de inte tror att deras miljömärkta trädgårdsmöbler är lagligt avverkade. Ytterligare 20 procent känner sig osäkra. Det skriver Dagens Handel.

    I dag saknas lagar för att stoppa olagligt virke i Sverige och EU. Enligt undersökningen vill 92 procent av européerna ha en tydlig lagstiftning som stoppar import och handel med olagligt virke, skriver GP.

    När jag sitter och funderar kommer jag inte på ett enda miljömärke för virket i möbler, trots att jag vet att det finns flera. Ännu mindre vet jag hur mycket man kan lita på märkningen. Där kanske problemet ligger, jag skulle ju inte vilja köpa möbler gjorda av olagligt avverkat virke.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:52

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.