Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stekpannor testade
 • Priset är inget bra riktmärke för en stekpannas livslängd och kvalitet, visar ett test. Stekpannan med kändiskockens namn för 900 kronor får snabbt repor i beläggningen. Testvinnaren kostar inte ens hälften så mycket. Det är Testfakta som låtit göra testet och resultatet publiceras även i DN och GP.

  Det är non-stick-beläggningen som är i fokus, moderna stekpannors svaga punkt. Det är SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, som genomfört provningen av nio vanliga stekpannor.

  För att testa hur reptåliga stekpannorna är, använde sig laboratoriet av en standardmetod framtagen av bland annat Konsumentverket.

  En bra stekpanna ska ocksåfördela värmen från spisplattan så jämnt som möjligt. Detta testades på två sätt. Först lät man florsocker dunsta in i pannan och smältförloppet studerades visuellt. Här såg man ingen större skillnad på pannorna. Därefter mättes yttemperaturen på två olika ställen samtidigt.

  Testvinnare blev stekpannan från Fiskars. Testfakta och tidningarna har tabeller som sammanfattar resultaten.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:28

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.