Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Säkra ditt trådlösa nätverk
  • Allt fler kommunicerar trådlöst, såväl hemma som på andra platser. Men mer än varannan svensk som har ett trådlöst nätverk hemma, vet inte hur de ska ställa in det för att göra det säkert. Det visar en undersökning från kommunikationsmyndigheten PTS, berättar de i ett pressmeddelande.

    Ett oskyddat trådlöst nätverk kan ställa till med problem för ägaren. Till exempel kan någon avlyssna din trafik eller använda ditt nätverk, och ditt unika IP-nummer, för att ladda ner olagligt material.

    Nu publicerar PTS tre kortfilmer på Internet för att visa hur man kan göra sin trådlösa kommunikation säkrare.

    – Trådlös kommunikation är generellt sett säker om man använder den på rätt sätt, men det finns risker man bör känna till. Vi hoppas att våra råd och filmer ska bidra till en ökad säkerhet, säger Christoffer Karsberg, chef för enheten för säkerhet och adressering på PTS.

    Filmerna finns på Youtube och på PTS webbplats. Där finns även fler goda råd om Internetsäkerhet, liksom på webbplatsen Surfalungt.

    I rapporten ”Säkrare trådlös kommunikation – Råd till dig som användare” ger PTS råd om hur du kommunicerar säkrare när du använder trådlöst nätverk hemma, trådlösa nätverk på stan, mobilt bredband och Bluetooth.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:54

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.