Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyrare taxi från tåget
 • Priser 28.04.2009

  Det kostar extra att ta taxi från landets största tågstationer. I både Göteborg och Stockholm är det nu dyrare att åka från tåget. En prishöjning är att vänta också i Malmö. Men prishöjningarna är lätta att undvika, läser jag i SvD.

  Sedan den 1 april är det är dyrare att åka taxi från Centralplan utanför Centralstationen i Stockholm än från andra platser. Påslaget är på 16 kronor per resa. Anledningen är att Jernhusen, som äger fastigheter och mark, tar mer betalt för att låta taxibolagen hämta kunder där.

  Det högre priset gäller bara om man tar en taxi precis utanför huvudingången i Stockholm. Väljer kunderna att själva stoppa en taxi på Vasagatan, ett 20-tal meter från taxistationen, slipper de påslag. Likaså om de istället går till Arlanda Express, 350 steg eller två minuter, bort, enligt SvD.

  Det gäller att vara om sig och kring sig. I sammanhanget kan det vara värt att tipsa om sajten Taxipriser.se, där man kan jämföra priserna hos olika taxibolag på olika orter. Jag kan dock inte garantera sajtens tillförlitlighet, men den verkar seriös. SvD:s ekonomisajt E24 har en artikel om taxisajten.
  Uppdatering: Sydsvenskan har en artikel om kommande prishöjningar i Malmö.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:49

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.