Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Telias ”Fastpris” inte så fast
  • Trots att ett av Telias mobilabonnemang heter Fastpris kan en konsument inte veta vad abonnemanget kostar per månad. Nu vill KO att Marknadsdomstolen förbjuder Telia att sälja abonnemanget under namnet Fastpris och med påståenden som ”Ring så mycket du orkar”, berättar KoV i ett pressmeddelande.

    Men abonnemanget har begränsningar. Om man ringer mer än 50 timmar på en månad kostar det extra. Avgifter läggs även på för flera olika mobiltjänster. Konsumentombudsmannen, KO, menar att det vilseleder konsumenter och att det bryter mot marknadsföringslagen.

    Flera mobiloperatörer namnger sina abonnemang på liknande sätt. En fällande dom mot Telia kan därför få betydelse för hela branschen.

    – Telia och flera andra mobiloperatörer vilseleder konsumenter som litar på att Fastpris betyder att inga extra kostnader tillkommer. Det kan inte vara tillåtet att slira med begreppen i marknadsföringen på detta sätt, säger Agneta Broberg, ställföreträdande KO.

    KO har nu lämnat in en stämningsansökan till Marknadsdomstolen och vill att domstolen förbjuder Telia att använda namnet Fastpris och påståenden som får konsumenter att tro att abonnemanget inte innehåller några ytterligare kostnader.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 13:40

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.