Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svensk bilbarnstol kan vara livsfarlig
 • Att spänna fast ditt barn i en av Emmaljungas bilbarnstolar kan vara livsfarligt. Det skriver Råd och rön med anledning av sitt senaste test av bilbarnstolar, läser jag i GP.

  Det är fästsystemet som är den svaga punkten på Emmaljungas bilbarnstol av modellen First Class 0+. I Råd och röns test släpper basen vid en frontalkrock och barnet slungas iväg tillsammans med bilbarnstolen. Det spelar ingen roll om stolen är fäst med isofixsystemet eller med bilbältet.

  Tidningen rekommenderar att man ska ta bort basen på stolen och endast sätta fast den med bältet.

  Absolut sämst resultat i testet fick den kinesiska stolen SYPO 01/02. IWH megamax är en annan stol som inte heller den passerade krocktestet. Den kan också finnas i handeln under andra namn.
  Bäst resultat fick stolarna Britax römer babysafe Plus med bas, Britax baby safe Sleeper och Peg perego primo viaggio tri-fix, skriver GP.

  Tyvärr kan jag inte länka till Råd&Röns test, de har fortfarande den dåliga smaken att låsa sina testartiklar. Däremot kan du gå till biblioteket och läsa testet.

  Uppdatering: Emmaljunga vägrar att kommentera testet, berättar DN. Det är nog det klantigaste man kan göra och tyder på att företagsledningen är fullständigt inkompetent. Vore jag investerare i bilaget skulle jag omedelbart dra bort mina pengar.

  Uppdatering: Även TT har uppmärksammat testet.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:51

 • 2 Kommentarer

  • Anders skriver:

   Jag tycker personligen att det har blivit en hetsjakt på Emmaljungas produkter. Jag vet att Emmaljunga har fruktansvärt bra kvalité på sina grejer och dom har stenhårda tester på allt dom tillverkar. Råd & Rön är väldigt kvicka på att hänga ut just Emmaljunga. Det tycker jag är väldigt fel. Vi ska vara stolta över att det verkligen finns ett företag kvar i Sverige som skapar jobb och kvalité till våra svenska och utländska kunder. I krocktestet så visar dom två olika stolar och där klarar sig Emmaljunga bäst men det framgår inte vad den andra är för nån sorts bilstol. Säten och nackstöd som vanligtvis finns i en normal bil för att dämpa krockverkan finns ju inte i testfilmen. Summa summarum så lyfter jag på hatten för Emmaljunga och dagens ris till Råd & Rön. MVH Anders

  • Jag skriver:

   Anders, det är ordagrant samma kommentar som du lämnat på alltommotor.se! Är du köpt? Att prata om kvalitet är ganska löjligt med tanke på resultatet i testet. Man undrar också hur det är med moralen om man tycker det är ok att skydda jobben på bekostnad av barnens säkerhet.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.