Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Varning för pop-up-faktura på datorn
 • 750 kronor för ett 90 dagars abonnemang – det kravet har flera internetanvändare fått den senaste tiden genom fakturor som plötsligt ploppar upp på datorskärmen. Nu varnar Konsument Europa för företaget och dess krav, läser jag i SvD.

  Den senaste månaden har Konsument Europa så gott som dagligen fått telefonsamtal från personer som undrar om de måste betala fakturan som plötsligt dykt upp deras datorskärm.

  På fakturan, som är på 750 kronor, står ett ip-nummer och många är nu oroliga för att det utländska företaget försöker lura dem på pengar.

  – Pop-upen innehåller en faktura och efter några dagar trappas tonen upp. Då kommer påminnelser och inkassokrav, säger Nicolas Kovacs, handläggare på Konsument Europa till SvD.se.

  Företaget Platte Media som står bakom fakturan har även uppmärksammats i flera andra länder. I Norge har Forbrukerombudet, en norsk motsvarighet till Konsumentombudsmannen, spärrat företagets konto och dessutom fått sökmotorn Google att ta bort sponsrade länkar till företaget, skriver tidningen.

  Det är bara att konstatera – ny teknik ger skojarna nya möjligheter. Men jag undrar fortfarande när till exempel EU ska ta tag i alla skojerimöjligheter. I stället ägnar de stor kraft , med ständiga slag i luften, åt att försöka stoppa fildelning med gammaldags metoder.

  Uppdatering: Det visar sig att det här skojeriet gäller porrsajter, berättar Pc för alla. Bedrägeriet går ut på att flera olika webbplatser med pornografiskt innehåll erbjuder besökarna att ladda ned gratis porrfilmer i tre dagar. Säger kunden inte upp abonnemanget på egen hand så faktureras besökaren, skriver tidningen.

  Porrsajter eller inte, skojeri är skojeri. De kanske räknar med att porrsurfare är mer benägna att betala för att dölja sina aktiviteter. Desto värre!

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.