Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » ICA lämnar ut ditt mobilnummer till telefonförsäljare
  • Är du en av dem som har fått samtal från Spärrservice på mobilen och undrar varifrån de har fått ditt nummer? En förklaring kan vara att du är kund hos någon av företagets samarbetspartners, som Ica. Det berättar Dina Pengar i en granskning.

    – De ringer på vårt uppdrag. Har en Ica-kund tidigare lämnat sitt mobilnummer till oss, så har man givit sitt medgivande att bli kontaktad på det sättet, säger Jörgen Wennberg, vd för Icabanken till tidningen.

    Ica betraktar alltså Spärrservice som en samarbetspartner. Dessutom är det okej att lämna ut kundernas mobilnummer till sådana, vilket är synnerligen tveksamt ur etisk synvinkel.

    ICA borde kanske fundera över vilka de samarbetar med. Flera kunder har problem i sin relation till Spärrservice, till exempel kan abonnemangen vara svåra att bli av med. Det har bland andra Dina Pengar skrivit om.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:27

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.