Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av utomhusfärger: 20 procent döms ut redan i halvtid
 • Folksam har just presenterat delresultat av det färgtest som påbörjades 2008 och som kommer att vara klart nästa år. Redan nu är det klart att nio av de 46 testade färgerna inte kommer att godkännas, skriver Folksam i ett pressmeddelande.

  – De underkända färgerna har till vår förvåning redan efter ett år passerat gränsen för vad som skulle vara acceptabelt efter två år. Vi utfärdar därför en köpvarning för de nio underkända färgerna redan nu då tusentals villaägare i sommar kommer att köpa färg för att måla sina hus. Vi vill ge dem en möjlighet att undvika färger som inte fungerar, säger Jan Snaar, miljöchef på Folksam.

  De återstående 37 färgernas resultat slutredovisas nästa år.

  Färgerna som underkänts i testet är:
  Nordsjö Tinova Lasur – 54 anmärkningar
  Flügger 95 Aqua Trälasyr – 51 anmärkningar
  Falu Vapen Slamfärg – 48 anmärkningar
  Landora Villafärg – 44 anmärkningar
  Alcro Allmoge – 43 anmärkningar
  Liwa Uteakrylat – 37 anmärkningar
  Liwell Utelasyr Aqua – 29 anmärkningar
  Jotun Demidekk Oljetäckfärg – 27 anmärkningar
  Colorex/Scala YMER – 23 anmärkningar

  Jag har bloggat om Folksams föregående test, som presenterades för två år sedan.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:00

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.