Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Snabbmat vinnare i kristider
 • Restauranger 14.06.2009

  Det kanske inte är så konstigt. När vi vänder på slantarna är snabbmat ofta ett billigare alternativ än lunchrestaurangen. En pizza får ersätta andra alternativ när tiden inte räcker till. Snabbmaten fortsätter växa och det är hamburgarna och pizzorna som står för hälften av snabbmatsmarknaden, rapporterar TT.

  Förra årets vinnare blev Espresso House och hamburgerkedjan Max.

  Förra året växte snabbmatsmarknaden med 4 procent, samtidigt som branschen drabbades av prisökningar med 5 procent. Det är branschtidningen Bensin & Butik som tagit del av marknadsundersökningsföretaget Delfi Marknadspartners granskning av snabbmatsmarknaden förra året.

  Hamburgerkedjorna och pizzeriorna står för hälften av snabbmatsmarknaden medan gatuköken och bensinstationerna sammanlagt har runt 26 procent.

  Storspelaren McDonalds omsättning växte under förra året med 5,9 procent till 4,23 miljarder kronor. Men uppstickaren Max sprängde för första gången miljardstrecket efter ett omsättningslyft på 23,1 procent.

  Sushihypen håller i sig och det finns nu runt 1 000 sushibarer. Trots de dystra tiderna fortsätter vi att pimpla latte och det blir bara fler och fler kaféer. Kaffekedjan Espresso House ökade omsättningen med 31,8 procent förra året, berättar TT.

  Trots att snabbmaten är utskälld är den inte alltid ett dåligt alternativ. En hamburgare i sig är inte dålig, det är tillägg i form av frittar och läsk som gör den till dålig mat.

  Det är snarare förvånande att inte snabbmaten utvecklats mer. Vid olika kocktävlingar har det utvecklats alternativ som är både attraktiva och bra mat. När får vi se dem ersätta gatukökets tunnbrödsrulle?

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:04

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.