Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » En ny stjärna har tänts
  • Allmänt, Restauranger 15.03.2007

    Sverige har fått en ny stjärna i Guide Rouge, mer känd under det gamla namnet Guide Michelin. Stockholmskrogen Esperamto har fått en stjärna, rapporterar DN och SvD

    Esperanto blir den nionde svenska restaurangen med en stjärna. Fem finns i Stockholm (Esperanto, Fredsgatan 12, Lux Stockholm, Mistral och Operakällaren) och fyra i Göteborg (28+, Basement, Fond och Sjömagasinet). Edsbacka krog är fortfarande den enda restaurangen i Sverige med två stjärnor.

    Vi får inte, som DN, glömma de krogar som hamnar straxt under stjärnklass i Guide Rouge. De är stockholmskrogarna Prinsen, Restaurangen, Rolfs kök och Fjäderholmarnas krog samt Bistro Edsbacka i Sollentuna. I Göteborg finns två; La Cucina Italiana och Tvåkanten.

    Att svenskt kök håller hög klass har vi vetat länge. Utmärkelserna har duggat tätt i kocktävlingar. Det är tydligen resten som fattas, det som ger en totalupplevelse i världsklass.

    Vi får se vilken svensk krog som blir först med tre stjärnor. Antagligen en som jag inte har råd att bjuda familjen på.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 13:10

  • 2 Kommentarer

    • Hanna Aspegren skriver:

      Ja, prisnivan ar forstas det storsta kruxet! Vad har Du annars sjalv for favoritrestauranger i Stockholm? Min man och jag alskar Den gamle och havet (som vi upptackte innan den blev hip pch fick en syster! ;-)) och Spring. Men nu for tiden finns det sa manga…

    • Carl skriver:

      Som pappa till två sjuåringar har krogbesöken inte varit speciellt frekventa de senaste åren 🙂 Dessutom är min avsikt inte att köra reklam på bloggen. Men jag kan nämna en favorit, som inte finns längre. På Bon Lloc åt vi vår bröllopsmiddag, en fruktansvärt varm augustikväll. Men trots värmen var maten, och deras rekommenderade dryck, fantastisk. För något år sedan åt vi också en underbar provsmakningsmeny på en av Stockholms mest renommerade libaneser. De behandlade framför allt grönsaker med respekt.

      Annars är min mest minnesvärda måltid från Belgien. På en enstjärnig krog utanför Brügge, De Goedentaal (reservation för stavningen) åt jag en utomförträfflig sjurättersmiddag. Alla råvaror var lokala, inklusive smöret som kom från bondgården intill. Underbart.

      Men kom gärna med krogtips, vi kanske kan slå oss lösa nån kväll. Och vi äter inte alltid i Stockholm….

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.