Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler missnöjda med bankerna
  • Allt fler bankkunder är missnöjda med sin bank. Bankklagomålen har nästan fördubblats hos Allmänna reklamationsnämnden, berättar Svt:s Rapport.

    Hos Allmänna reklamationsnämnden ser man att ärendena ökat mot ett specifikt företag, Acta kapitalförvaltning. Många av kundernas kapital har varit placerat hos Lehman Brothers som är under rekonstruktion i USA.

    -Det här är ett pågående ärende hos oss och vi jobbar för fullt för en lösning, säger Simon Kling, marknadschef på Acta kapitalförvaltning.

    Övriga ärenden kommer från kunder i de fyra storbankerna och de klagar på lån, räntor och rådgivning. För många är en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden sista utvägen.

    Handläggningstiden är ungefär 6 månader på Allmänna reklamationsnämnden. Förra året fick bara 13 procent av de kunder som anmält sin bank rätt.

    -Den som anmäler har bevisbördan och det är svårt att bevisa när det gäller till exempel rådgivning. Se till att ha skrivna avtal, säger Cecilia Blomkvist på Allmänna reklamationsnämnden.

    Fram till 1 juni i år har Allmänna reklamationsnämnden tagit emot 292 anmälningar jämfört med 150 samma period i fjol, enligt Svt.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:45

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.