Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jordgubbsfusket har minskat
 • Fusket med ursprungsmärkning på jordgubbar minskar. Men fortfarande finns det brister i skyltning och klassmärkning. Det visar Jordbruksverkets kontroller hittills i sommar, rapporterar SR Göteborg.

  Hittills har verket kontrollerat ett 30-tal jordgubbsförsäljare och omkring hälften fick anmärkning på skyltningen. Många jordgubbsförsäljare är duktiga på att skylta med att de har svenska bär, men om de också har jordgubbar från andra länder talas inte det om lika tydligt.

  Bären delas in i olika klasser, klass extra, klass ett och klass två, beroende på hur de ser ut. Skillnaden i klassindelningen är främst form, stötfläckar och vita fläckar på gubbarna. Också här förekommer brister i skyltningen, när det inte berättas om bären är klass ett eller klass två, enligt SR Göteborg.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:41

 • En Kommentar

  • per,anders,carl skriver:

   Man kan dela in bär i vilken klass som helst men om våra barn i sverige matas med industribär som är ”framtagna”genmanipulerade för sin fasthet och syra och när sedan underbar jordbruksmark på ekerö vananvänds endast för att få ”egna” bär till midsommar… Finnerödja sveriges genom tiderna finaste jordgubbssorter… nu ett reg varumärke… man kan bli förbannad och vilja fixa till saker…
   Honaeye i finnerödjalådor…Henry vänder sig i graven. Sverige, värdens bästa land för klimatmässig odling tappar alla sina gamla små bärodlingar pga kost.överstiger….. bättre med träda och EU stöd!!!!! För Sverige i tiden!!!! Bär Pär

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.