Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kameraexperten-skojare fick fängelse
 • De två männen bakom näthandeln Kameraexperten döms till fem respektive tre års fängelse för grovt bedrägeri av tingsrätten i Solna. En misstänkt är fortfarande på fri fot, läser jag i DN. Även TT har en artikel om domen.

  Totalt uppskattar polisen att bedragarna kom över mer än 10 miljoner kronor. Polisen fick in 2.800 anmälningar mot nätbutiken.

  Männen, 34 och 35 år gamla, åtalades i maj i år för grovt bedrägeri respektive medhjälp till grovt bedrägeri alternativt penninghäleri. En tredje misstänkt är fortfarande på fri fot och befinner sig av av allt att döma i Iran.

  De båda männen från Stockholmstrakten fälls på samtliga åtalspunkter. 34-åringen döms till 5 års fängelse och näringsförbud i fem år medan 35-åringen döms till 3 års fängelse. De döms också att betala skadestånd till samtliga 291 målsäganden.

  Chefsåklagare Tora Holst är nöjd med domen.

  – Domarna överensstämmer i stort sett med mitt yrkande. Det rörde sig om väldigt mycket pengar och ett oerhört förslaget bedrägeri, säger Tora Holst till TT.

  Uppdatering: En av männen bakom näthandelsföretaget Kameraexperten frias av Svea Hovrätt. Den andre får sitt straff sänkt till fyra års fängelse. I tingsrätten dömdes de båda till tre respektive fem års fängelse, berättar TT.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 13:37

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.