Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » D-vitamin minskar risken för sjukdomar
  • Det är egentligen ingen nyhet alls, att högt intag av D-vitamin minskar risken för svåra sjukdomar som cancer och hjärt-kärlsjukdom. Dessutom förebygger vitaminet benskörhet. Anledningen till att media åter rapporterar om detta gamla rön är en nyligen publicerad WHO-studie.

    Det är en så kallad meta-studie där data från 18 andra studier sammanställts och vägts mot varandra. Även denna studie visar entydigt att extra D-vitamin är bra.

    D-vitamin bildas naturligt i kroppen när solljus träffar huden. Men i Sverige, med sin mörka årsttid, berikas mjölk och margarin med vitaminet. Det enklaste sättet att få i sig extra D-vitamin är att äta fet fisk som lax, makrill, sill och strömming. Du kan också äta lever.

    Åter igen – ät mer fisk. Att det dessutom är gott med fisk är ingen nackdel.

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:12

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.