Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Källkritik behövs på nätet
  • Internet, Media 13.09.2007

    Förtroendet för nätet som kunskapskälla är större än för tidningar, radio och tv. Det visar en undersökning från Synovate som presenterades i samband med Kunskapsdagen, berättar DN i en artikel.

    Tidningar, radio och tv leder fortfarande med 64 procent (60 procent förra året) men förtroendet för den kunskap man får sig till livs från internet är större. Hela 73 procent har mycket stort eller stort förtroende för internet, skriver DN.

    Siffrorna gör mig mörkrädd. För mig, som har informationssökning som yrke, är källkritiken viktig. Du kan i princip hitta nästan all tillgänglig information via nätet. Men du måste ta den med en stor nypa salt, och värdera varje faktauppgift. Mycket är vinklat av en eller annan anledning. Kolla allt mot flera källor, och värdera varje källa för sig. Det, i sig självt, är en hel vetenskap.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:00

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.