Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Myggmedel testade
  • Det är väl inte en ren slump att Testfakta väljer att publicera sitt test av myggmedel just nu. Inte heller att många stora tidningar också publicerar resultatet.

    Biologen och myggodlaren Emma Åhlén fick i uppdrag att utföra testet i myggbaracken, som hon har hemma på sin gård några mil norr om Umeå, skriver Testfakta.

    Hon applicerade myggmedlen på fyrkantiga skumgummiplattor, som i strukturen påminner om mänsklig hud, och som myggorna tycker om att sitta på. Plattorna placerades ut inne i myggodlingen med en halv meters mellanrum. Dessutom sattes en kontrollplatta upp som bara var behandlad med vatten. Efter trettio minuter, efter tre timmar och efter sex timmar räknades antalet mygg som satt på varje platta.

    Alla testade preparat fungerade – den platta som det satt klart flest mygg på var den som var obehandlad. Men det gick också att utläsa ett par tydliga skillnader mellan de olika medlen.

    US622 och Mygga Natural var bättre än övriga medel i testet. Dessutom kunde man konstatera att Autan kräver mycket myggmedel för att ge bra effekt, sammanfattar Testfakta resultatet.

    Testfakta och tidningarna har tabeller som sammanfattar resultaten.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 16:39

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.