Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Undvik bli blåst på semesterstugan
 • Nyligen bloggade jag åter igen om stugskojarna Wahlström, som satt i system att lura de som vill hyra en semesterstuga. Nu har SvD:s ekonomisajt E24 en artikel om hur du undviker de värsta fallgroparna. Betala exempelvis inte hela hyrebeloppet i förskott, varnar konsumentvägledaren.

  Ska du hyra ett sommarhus av en privatperson som du inte känner sen tidigare är det några saker du bör tänka på.

  – För det första ska du alltid kolla upp vem det är du ska hyra av. Ta skriftliga kontaktuppgifter av uthyraren; personuppgifter och kontaktuppgifter. Sedan kan du kolla hos Kronofogden om personen är aktuell där. Du kan också be att få referenser, de kan ju fejkas, men du kan i alla fall fråga efter det, säger Maria Wizell, konsumentvägledare på Sveriges Konsumenter.

  Vidare ska du ha skriftligt på när du ska hyra boendet; datum för när du ska komma dit och när du ska åka därifrån. Det ska vara preciserat när och hur du ska betala, vad som ingår i hyran, i vilket skick huset är, vad som händer om något går sönder, vad som gäller vid eventuell avbokning och så vidare.

  – Alltså, du ska googla runt och söka information, ta kontaktuppgifter och referenser, kolla upp personen du ska hyra av och alltid se till att du får kvitto när du betalar. Får du inte kvitto kan du inte bevisa att du redan har betalat hyran om det skulle dyka upp en faktura, och så ska du ha skriftliga avtal på allt, sammanfattar Maria Wizell för E24.

  I artikeln finns också tips på hur du betalar på ett säkert sätt.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:40

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.