Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Krisen påverkar våra semesterplaner
 • Fritid, Privatekonomi 25.07.2009

  Varannan semester har påverkats av den ekonomiska krisen. Det visar en ny undersökning från Folksam, berättar företaget i ett pressmeddelande. Svenskarna handlar mindre när de är ute och reser och väljer att i högre utsträckning semestra hemma i Sverige istället för att åka utomlands.

  Folksam har låtit Sifo undersöka om svenskarnas semestervanor påverkas av den ekonomiska krisen. Resultatet visar att det ekonomiska läget får konsekvenser för 54 procent av svenskarnas sommar- och semesterplaner.

  – Sifforna visar att den ekonomiska krisen tagit sig djupt in i folkhemmet. Inte bara de som direkt berörs av krisen ändrar sina res- och köpvanor utan en majoritet av svenskarna verkar hålla igen på utgifterna, säger Karin Yderling på Folksams reseskadeavdelning.

  Undersökningen visar också att 17 procent av svenskarna väljer att semestra i Sverige denna sommar. Lika många uppger att de kommer att shoppa mindre när de åker utomlands. 16 procent väljer billigare resmål och nio procent väljer billigare boende på semestern. Lika många semestrar under en kortare tidsperiod som en konsekvens av den ekonomiska krisen, enligt Folksam.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:14

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.