Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Det finns vettiga mejeriförpackningar!
 • Min vän Louise Ungerth, ansvarig för konsumentfrågor på Konsumentföreningen Stockholm, har bloggat om mejeriernas förpackningar.

  Först konstaterar hon att vissa typer av förpackningar, så kallade takåsförpackningar, som ofta används för till exempel yoghurt är utformade på ett sådant sätt att det är omöjligt att få ut allt innehåll. En svensk studie har visat att cirka 8 procent finns kvar i förpackningen vid ”normal” tömning. Jag har själv reagerat på hur svårt det är att tömma sådana förpackningar. Rent slöseri! Dessutom tar de stor plats i soporna.

  Men hon har hittat ett alternativ. Det är Ecolean-förpackningen. När den börjar ta slut, går det att rulla ihop den på samma sätt som en kaviartub, och på så sätt få ut det sista. Allt tyder på att den därför också tar mindre plats i soporna. Däremot kan jag tänka mig att den är svårare att hälla ur.

  Det är skönt när utvecklingen går framåt! Louise, tack för tipset!

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 8:07

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.