Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Barnens dyra fritidsaktiviteter
 • Barn & ungdomar, Fritid 03.09.2009

  Att barnens fritidsaktiviteter kan kosta vet alla föräldrar. Mina egna ungar har inga dyra fritidsaktiviteter, scouter, teatergrupp och innebandy ruinerar ingen. Det tar bara tid att följa med dem. Men SvD:s E24 berättar om de dyraste aktiviteterna, tränar ditt barn ishockey kan det kosta 30 000 om året.

  För några år sedan kartlade Riksidrottsförbundet kostnaderna för olika idrotter genom att fråga ett stort antal föräldrar hur mycket pengar de lägger ner på sina barns aktiviteter. Den visade att ishockey är den dyraste idrotten. Vid sidan om hockey är det ridsport som är dyrast.

  I Riksidrottsförbundets uträkning ingick såväl träningsavgifter som utrustning och resor. Snittkostnaden, uppräknat till 2009 års priser, hamnade på 4 800 kronor. skillnaderna mellan olika idrotter är stora. De flesta kostar drygt 3 000 kronor.

  Här finns det alltså pengar att spara. Frågan är om ditt barn går att förhandla med.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:14

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.