Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Krånglet gör ROT-jobb svarta
  • Den krångliga administrationen kring ROT-avdraget har gjort att hantverkare har börjat erbjuda svartjobb igen, läser jag i Riksdag & Departement.

    Det är den senaste förändringen, som infördes vid halvårsskiftet, som spökar. Sedan dess är det hantverkarna som ska söka avdraget, för kundens räkning, och göra avdraget på fakturan.

    För att Skatteverket ska betala sin del måste den som utför jobbet först förvissa sig om att bostadsägaren inte redan har förbrukat sina 50 000 kronor i maximalt skatteavdrag.

    Utföraren måste också se till att ha kundens personnummer, och fastighetsbeteckning för bostaden. Och så ska blanketterna till Skatteverket fyllas i på rätt sätt.

    – Det blir för mycket administration med de nya reglerna. Det uppmuntrar inte till vita jobb, som var en av anledningarna till att man införde rot-avdraget ursprungligen, säger Annika Fritsch, skatteexpert på Företagarna, till R&D.

    Andra bloggar om:

    Skrivet av av Carl @ 8:26

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.