Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test – Lönar det sig att köpa dyra batterier?
 • batterier Det går åt mycket batterier hos oss. Fler och fler saker är batteridrivna – väggklockor, fjärrkontroller, mp3-spelare och inte minst ungarnas leksaker. För flera år sedan skaffade jag laddbara batterier till de prylar som drar mest batteri, och jag räknar med att det lönat sig. Men jag har ständigt två paket batterier hemma, AA- och AAA-batterier. Jag brukar köpa ganska billiga batterier, därför läser jag Testfaktas batteritest med intresse. Testet publiceras bland annat i GP och Sydsvenskan.

  Testet omfattade Fem stora batterimärken som deltog med två batterimodeller var, en billigare och en dyrare. Dessutom testade två lågprisbatterier, från Ikea och Clas Ohlson. Batterierna testades vid två olika belastningsnivåer, hög och mycket hög effektförbrukning.

  Stoppar man in de bästa batterierna i en motordriven leksak håller de i dryga åtta och en halv timme medan det sämsta batteriet (Philips Powerlife) slutade fungera två timmar tidigare. Inget av lågprisbatterierna gjorde dock bort sig och Clas Ohlson var bara 16 minuter efter testets bästa batteri.

  Men det var resultatet vid den högre förbrukningsnivån som var mest förvånande, enligt testledaren. Inte heller här tillhör lågprisbatterierna de sämre i testet och varken Ikea eller Clas Ohlson ligger mer än cirka 25 minuter efter testvinnaren.

  Varför lägga 13 kronor på ett batteri när du kan få ett likvärdigt för under två kronor. Skillnaden mellan dyra och billiga batterier är inte stor, sammanfattar Testfakta.

  Testfakta och tidningarna har tabeller som sammanfattar resultaten.

  Uppdatering: Nu publiceras testet i flera tidningar.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 9:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.