Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bonusfesten fortsätter – vi betalar
 • champagne Trots att flera banker går dåligt delar de ut 5,4 miljarder kronor i bonusar till de anställda för 2009, läser jag i DN.

  SEB väntas betala ut mest bonus för 2009. Cirka 2,4 miljarder kronor får de anställda dela på i rörliga ersättningar, vilket är 200 miljoner kronor mer än för 2008, berättar tidningen.

  Swedbank, som gått med i det statliga garantiprogrammet, har också reserverat stora belopp för bonusutbetalningar 2009. Trots två nyemissioner då ägarna får skjuta till sammanlagt 27 miljarder kronor väntas banken betala ut nära 800 miljoner kronor i bonus. Det kan jämföras med den förlust på 8,9 miljarder kronor som banken väntas göra i år, enligt DN.

  Jag trodde att bonusar var kopplade till ett bra resultat. I bortre ändan är det också vi kunder som får betala, på ett eller annat sätt. Det måste bli slut på bonusfesten!

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:12

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.