Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nordea fortsätter skönmåla fondutveckling
 • Nordea har tidigare fått kritik för att skönmåla sina fonders utveckling. Bakgrunden till kritiken var att Nordea inte inkluderade aktieutdelningar i fondernas jämförelseindex trots att fonderna innehåller aktieutdelningar, berättar SvD:s E24.

  Resultatet blev att fondernas utveckling skönmålades och på såt sätt verkade Nordea ofta kunna nå målet att fonderna ska slå sitt jämförelseindex. När aktieutdelningen inkluderades i jämförelseindex, var det däremot få fonder som lyckades med det, skriver E24.

  Nordea lovade bot och bättring, men det visar sig att Nordea fortsatt med oskicket. Via bankens informationstjänst, som är den som kunderna hänvisas till, har Nordea fortsatt att mata ut felaktig information om hur fonderna utvecklats.

  Bland annat påstår banken att allemansfonden Alfa slagit index, trots att den gått betydligt sämre, enligt E24.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:54

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.