Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ica – dyr mat
 • Att Ica har höga priser är ingen nyhet. Några av de dyraste butikerna jag känner till är just Ica-butiker. När DN granskar vinsterna hos de största Ica-butikerna visar det sig att marginalerna ligger på det dubbla, jämfört med branschgenomsnittet.

  År 2008 var ett makalöst vinstrikt år för de flesta av Ica-butikerna, berättar DN. Av de 20 butikerna ökade 19 sin omsättning. Tre av fem butiker ökade resultatet. Hälften av dem lyckades även öka sin vinstmarginal.

  De sju Ica-butiker som gjorde störst vinstökningar 2008 ökade vinsten med 19 procent jämfört med 2007.

  Den så kallade rörelsemarginalen, det vill säga rörelseresultatet i förhållande till omsättningen, blev för branschen mycket höga 7,3 procent. Normalt för branschen är cirka 3 procent, enligt tidningen.

  Jag är yrkesskadad, och har därför järnkoll på priserna. Det innebär att jag i stort sett aldrig handlar på Ica, jag tycker de är för dyra. Å andra sidan är de stora Ica-butikerna mycket välsorterade, du behöver inte jaga runt för att hitta allt du söker. Men jag handlar inte allt på samma ställe, jag vet vilka butiker i min närhet som är bäst på olika varor. Jag försöker optimera förhållandet mellan pris och kvalitet.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:22

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.