Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bankerna bonusfest kostar pengar
 • bankernas fixande och trixande. Det var dåvarande socialdemokratiske finansministern Kjell-Olof Feldt som avreglerade finansmarknaden, en mindre teknisk korrigering kallades det då.

  Resultatet blev bland annat den så kallade bostadsbubblan, med oerhörda konsekvenser för det svenska samhället. Det lever vi med än i dag.

  Samtidigt som bonusfesten fortsätter så ökar bankernas utlåning till hushållen och samtidigt ökar bankerna sina marginaler på utlåningen till hushållen. Bonusfesten kostar pengar.

  Finansinspektionen konstaterar att lägre räntor bidrar till att hushållen lånar mer medan den svaga ekonomiska utvecklingen inverkar negativt på företagsutlåningen.

  Tillväxttakten i utlåningen till företag på årsbasis var 2,9 procent i augusti, och till hushåll 8,0 procent, berättar DN.

  Skillnaden mellan bankernas utlåningsräntor och interbankräntan ligger på nära oförändrade nivåer jämfört med förra månaden, men bankernas kostnad för likviditet fortsätter ändå att sjunka vilket bidrar till att marginalerna på utlåningen fortsätter att öka, skriver DN.

  Det är klart att bonusfesten kostar pengar, och vi betalar, övriga kommentarer är överflödiga.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 19:15

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.