Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bankkort måste bytas efter dataintrång
  • kreditkort Bankkort med MasterCard- och Visa-koppling måste bytas efter det att kortuppgifter kommit i orätta händer edter dataintrång. Hur många kort som det handlar om vill företagen inte uppge, berättar TT i en artikel som publiceras i de flesta tidningar.

    Nu har en del av de svenska bankerna börjat informera de kunder som kan vara berörda.

    – Där det finns en risk att korten kan komma att missbrukas kontaktar vi kunderna och ber dem att spärra korten så att vi kan byta ut dem. För vår del är det cirka 28 000 kort som berörs, men hur många av dem som behöver bytas ut kan jag inte säga, säger Kerstin Ottosson, informationschef vid SEB Kort, till TT.

    Bankerna verkar vara oroliga för att överösas med oroliga kunder.

    Bengt Carlsson, som är presskontakt på Handelsbanken, kan inte säga hur många av Handelsbankens kunder kan ha drabbats av intrången.

    – Om man är kund hos oss och inte blivit kontaktad ska man inte göra någonting. Vi kontaktar dem som kan ha drabbats, säger han till TT.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:01

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.